Üss Entert / Kezd újra.

Az Év Múzeuma 2020 díj jelöltjeként a Szegedi Dóm Látogatóközpontja számos turisztikai attrakcióval várja kedves Látogatóit.

Állandó programjaink között ajánljuk a Dóm nyugati tornyának kilátó szintjét. A 302 lépcsőfok megtétele után Szeged városának csodás panorámájában lehet része Látogatóinknak.

Állandó kiállításként a Látogatóközpontban megtekinthető a Szegedi Dóm és a Dóm tér építéstörténetéről szóló kiállítás, a Szeged-Csanádi Egyházmegye liturgikus gyűjteménye, valamint a Szegedi Dóm elődtemplomának, a Szent Demeter-plébániatemplomnak építéstörténete.

A Szegedi Dóm altemplomának állandó kiállítási tere a Szeged-Csanádi Egyházmegye liturgikus tárgyainak (barokk kori ötvöstárgyak, faragványok és 15-18. századi liturgikus textíliák) gyűjteményét őrzi. Nagy jelentőséggel bír Egyházmegyénk első püspökének nevét viselő Szent Gellért miseruha. Gyűjteményünk művészi ötvöstárgyainak kiemelkedő alkotása a 15. századi gótikus kehely.

Az állandó kiállítás mellett a Szegedi Dóm Látogatóközpontja tematikus időszaki kiállításokkal biztosít maradandó kulturális élményt.

Toronylátogatás és Toronygaléria

A 302 lépcsőn megközelíthető kilátószint 46 méter magasságból teszi lehetővé a város csodálatos látképének megtekintését. A látogatás során három pihenőszint áll rendelkezésre, melyeken megismerhetik a templom és az egyházmegyénk történetét.

A város felőli torony látogatás során Szeged csodálatos panorámájának megtekintése mellett különleges látványt nyújt a torony négy harangja. A 26,7 mázsás Szent Imre-püspökharang, a 10 mázsás Magyarok Nagyasszonya-harang, az 580 kg-os Szent Teréz-harang és a 250 kg-os Lélekharang.

A Szegedi Dóm nyugati tornyának kiállítótereként Toronygalériánk időszaki kiállításoknak, évfordulós eseményeknek bemutatásával gazdagítja a toronylátogatás alkalmát.