Üss Entert / Kezd újra.

A Szegedi Dóm Látogatóközpont idén is csatlakozik a Kulturális Örökség Napjaihoz és az Ars Sacra Fesztiválhoz. Idén az alábbi ingyenes, előzetes regisztrációhoz kötött vezetésekkel készülünk. Regisztrálni telefonon (+3620/220-7227) vagy e-mail (domlatogatokozpont@gmail.com) útján lehet:

2023. szeptember 16-án 10 és 14 órakor és szeptember 17-én 10 órakor – A Dömötör-torony és Aba-Novák Vilmos freskóinak megtekintése idegenvezetés keretében

Szeged legidősebb, 11. századi alapokon nyugvó építménye a Dömötör-torony, a mai Fogadalmi templom helyén állt Szent Demeter templom egyetlen megmaradt tornya. A Szent Demeter templom bontásakor került elő annak falába építve a Dömötör-torony, melyet 1931-ben felújítottak és keresztelőkápolnává alakítottak. A kápolnát Aba-Novák Vilmos freskói díszítik, melyekért I. díjat kapott az 1932-es padovai egyházművészeti kiállításon.

2023. szeptember 17-én 14 órakor – Idegenvezetés a Szegedi Dómban

Idegenvezetés keretében megismerhetővé válik Magyarország egyetlen 20. században épült püspöki székesegyháza. Templomunk az 1879. március 12-i nagy árvíz utáni fogadalom beteljesüléseként megszülető Fogadalmi templom. A kereszthajóval felépülő háromhajós katedrális építészeti, szobrászati és festészeti remekei mellett a templom felszentelésekor Európa harmadik legnagyobb templomi orgonája is megismerhetővé válik.

Az ingyenes idegenvezetés kizárólag erre a 3 időpontra vonatkozik és előzetes regisztráció szükséges az eseményen való részvételhez!

2023. szeptember 16-24. – Ars Sacra Fesztivál

A fesztivál ideje alatt kiállításaink ingyenesen látogathatók.

  1. Szeretnék regisztrálni a q6.ra a Dömötör torony látogatására. Nem tudom hol lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük