Üss Entert / Kezd újra.

Kedves Irodalomkedvelők! Nagy szeretettel és örömmel értesítjük Önöket, hogy 2023. szeptemberétől folytatódnak a Dóm Művészeti Szalon estjei és a korábbi években megszokott hat előadás helyett nyolc esttel szeretnénk megörvendeztetni Önöket.

2023. szeptember 17. (vasárnap) 17 és 19 óra

Für Anikó Jászai Mari-díjas színművésznő, Érdemes művész és Hrutka Róbert Artisjus- és Fonogram díjas zenész, több film, többek között a Kincsem és a Magyar vándor zeneszerzőjének zenés irodalmi estje.

2023. október 6. (péntek) 17 és 19 óra

Öt Karinthy és én” – Karinthy Vera és Bornai Tibor zenés irodalmi estje

Öt Karinthy és én, egy est a Karinthyak szellemében. Másfél órás zenés irodalmi est a Karinthyak szellemében. Frigyes, Gábor, Ferenc, Márton írásaikkal, Vera – Frigyes dédunokája – pedig énekével és családi történetekkel lesz jelen.

2023. november 11. (szombat) 17 és 19 óra

ANYA-Lánya műfaji határok nélkül” – Horgas Eszter Artisjus-díjas fuvolaművész és lánya Somogyi Lili Mária énekesnő előadása

Közreműködik: Neumann Balázs zongoraművész

A múlt év végén óriási sikerrel mutatták be több estén Budapesten Horgas Eszter fuvolaművész és lánya Somogyi Lili Mária énekesnő „ANYA-Lánya műfaji határok nélkül” című előadását. A klasszikus, a jazz, latin zene, az operett vagy a musical népszerű dallamai egy világgá álltak össze, anya és leánya személyes történetei közé. Gershwin, Piazzola, Lehár, Csajkovszkíj, …egy estén.

2023. december 3. (vasárnap) 17 és 19 óra

A fény felé” adventi koncert

Közreműködők:

Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík Zenekar alapító tagja (ének, hegedű)
Auksz Éva EMeRTon-díjas színművésznő, táncművész
Balogh Kálmán cimbalomművész
Bognár András nagybőgőművész
Őze Áron Jászai Mari-díjas színművész
Szokolay Dongó Balázs – fúvós hangszerek

„Az adventi időszak a várakozásról szól. A magyar népzene lelket melengető, éltető ereje, a magyar költők verseiben az élet, az adott kor legtalálóbban megfogalmazott igazságai segítenek a hallgatóságnak elmélyedni az advent hangulatában. József Attila, Márai Sándor, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső és Dsida Jenő versei ötvöződnek a népzene, a klasszikus és kortárs zene sajátos ízeivel.”

2024. január 19. (péntek) 17 és 19 óra

Lackfi János: Hinták – Molnár Enikő és Tarjányi Krisztina Irma színművésznők előadásában

Lackfi János Hinták című kamara drámáját viszi színre Tarjányi Krisztina és Molnár Enikő előadóművész élőzenei és grafikusi segítséggel. A darabban egy szó szerint is kirepülni vágyó lány és az őt majdhogynem méhébe visszazárni kívánó anya kapcsolatába vonódunk be, amit árnyal a spiritualitáshoz való viszonyuk és egy megnyomorító baleset traumája.

2024. február 24. (szombat) 17 és 19 óra

Polcz Alaine: Asszony fronton – monodráma egy részben

Előadja: Borbáth Ottília színművésznő, aki az idős Polcz Alaine-t alakítja

Rendező: Léner András

„Az Élet él és élni akar,
Nem azért adott annyi szépet,
Hogy átvádoljanak most rajta
Véres s ostoba feneségek.”

A máig nyolc nyelvre lefordított műben Polcz Alaine életének legnagyobb megpróbáltatásait idézi fel, a második világháborúban átélt borzalmakat.

2024. március (péntek és szombat)

Szabó Magda: Abigél titkai – Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, Érdemes művész önálló estje

Az esten nagy gonddal összeválogatott töredékek szólalnak meg Szabó Magda csodálatos életművéből Piros Ildikó színművésznő felvillantja az írónő életútjának legjelentősebb állomásait, kiemelkedő alkotásaiból idéz és beavatja a közönséget az Abigél című film születésének titkaiba is. A meghatóan személyes hangvételű előadásban elhangzó regényrészletek többletjelentést kapnak, például a hazaszeretetről.

2024. április

Örökké fogd a kezem!Nagy-Kálózy Eszter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, Érdemes és Kiváló művész és Rudolf Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Kiváló művész estje

Carol Rocamora a New York-i művészeti egyetem tanára, Csehov több írását ültette át angol nyelvre. Csehov és felesége levelezésének nyomán írt mű, amely két rendkívüli emberről, a világirodalom egyik legnagyobb írójáról és a kor ünnepelt színésznőjéről szól. Szenvedélyes szerelmük és házasságuk története személyes levelekben elbeszélve.

Szeretnénk a Kedves bérletes vendégeink hűségét és elköteleződését azzal megköszönni, hogy a korábbi bérletes helyeiket 2023. július 1-ig fenntartjuk az Önök részére.

Kérjük szíves visszajelzésüket a helyeik fenntartására a következő e-mail címünkre: domlatogatokozpont@gmail.com  

A visszajelzés hiányában az eddigi bérletes helyeik felszabadításra kerülnek.

Bérletek válthatók 2023. június 30-tól (péntek) a Szegedi Dóm Látogatóközpontban vagy a www.jegy.hu internetes felületen.

Bérletár: 35.000 HUF

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük