Üss Entert / Kezd újra.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye adventi koncertje a Székesegyházban (2022. december 15.)

Fellépő művészek:

Kolonits Klára – Kossuth-díjas operaénekesnő

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetének magánének szakán szerzett diplomát, majd a Debreceni Csokonai Színház tagja lett. Számos nemzetközi énekversenyen díjat nyert, 2002-ben a Magyar Állami Operaház magánénekesnője lett. 2010-ben Liszt díjat kapott. A Magyar Állami Operaház többször is Kamaraénekesi címmel tüntette ki. 2018-ban az MMA ösztöndíjasa lett. 2020-ban Kossuth-díjas, 2022-ben pedig a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lett.

Mihályi Éva – hegedűművész, koncertmester

A Budapesti Vonósok, Weiner-Szász Kamarazenekar tagja (1991-1994). A Fesztiválzenekar szerződéses tagja (1994-1997) Juventus díjat kapott 1996-ban. Az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar állandó tagja (2000-től jelenleg is). A Pécsi Zeneművészeti Egyetem hegedűtanára (2004-2007). Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának hegedűtanára, valamint a Magyar Rádió Szimfónikus Zenekar megbízott koncertmestere.

Ács János – karmester, zongoraművész

A budapesti Zeneakadémián szerzett diplomát. 1974 nyarán Itáliába költözött, ahol neves karmesterekkel dolgozott együtt. 1991-től Luciano Pavarotti számos hangversenyén ő vezényelhetett, a világ négy kontinensén. 2000 decemberében a három tenorral lépett fel az Egyesült Államokban hatvanezer néző előtt, majd ezt követte még számos helyszín, de ő vezényelte legendás utolsó fellépésüket is. Híres opera-előadásai mellett hangverseny-zongoristaként és tanárként is jelentős személyiség. Előadói karrierje mellett olaszopera-mesterkurzusokat is tart.

Műsor:

GIUSEPPE VERDI: LA TRAVIATA – A harmadik felvonás – Prelude
TOMASO ALBINONI: Adagio g-moll
VINCENZO BELLINI: NORMA – Casta Diva
BENEDETTO MARCELLO – JOHANN SEBASTIAN BACH: Adagio d-moll
FRANZ SCHUBERT: Ave Maria
JOHANN SEBASTIAN BACH: Suite N°3 Air
GIUSEPPE VERDI: A LOMBARDOK – Salve Regina
BEETHOVEN: F-Dur Romanze
GIUSEPPE VERDI: A VÉGZET HATALMA „Madre, pietosa Vergine…”
JOSEPH HAYDN: ADAGIO a C-dúr hegedűversenyből
GIUSEPPE VERDI: OTELLO – Ave Maria
JULES MASSENET: THAIS – Meditation
CHARLES GOUNOD: Ave Maria
CESAR FRANCK: Panis Angelicus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük